"Cu mine înveți să zbori!"

Cu mine înveți să zbori! scrie de-acum pe celula Festivalului de școală, trecut recent prin niște revizii atît tehnice, cît și estetice. "Asta sper și eu", i-am răspuns în gînd.

Chemat fiind la aerodrom mai spre seară, am făcut rapid un tur de pistă în cap și m-am urcat în mașină. Festivalul tocmai era scos din hangar cînd am ajuns, și pînă am semnat condica, mă aștepta cu instructorul pregătit pe locul din dreapta.

Am făcut 5 tururi de pistă. La primul, venind pe apropierea finală, habar n-am de ce, am clătinat avionul de parcă la pragul pistei erau numai președinți și șefi de stat, spre mirarea indignată a instructorului, care nu putea vedea niciunul.

Relația mea cu maneta de gaze a devenit ceva-ceva mai cordială. Unde înainte eram cam ca Iranul și Israelul, acuma sîntem mai prieteni -- cam ca Mircea Badea și Elena Udrea. Corecțiile fine în preajma turației de 3000 uneori nu-mi prea ies din prima, dar măcar intențiile de control mi se concretizează în sunetul motorului.

În faza asta simt că principalul meu inamic e nesiguranța în mine însumi. Cînd conduci, dacă trebuie să iei o decizie grea, e mai simplu să te oprești nițel și să te gîndești (ori, dacă ești șoferiță, să pui mîna pe telefon și să suni pe cineva :D ). Dar în zbor cu avionul nu ai luxurile astea, ceea ce pentru începători e uneori descurajant.

Am învățat multe alte lucruri în viața mea, și i-am învățat destule și pe alții, cît să știu că nesiguranța elevului se rezolvă cu experiență și încurajări. Eu deocamdată n-am parte de niciuna, așa că mă descurc cum pot.

4 comentarii:

pepperpaper spunea...

Si perseverezi. Amandoi stim ca si asta ajuta la diminuarea nesigurantei.

pepperpaper spunea...

Si Festivalului ii freamata elicea de emotie cand il pui sa faca ce stie mai bine; si-ti aminteste: "Cu MINE inveti sa zbori!"

alec spunea...

hai mah, ca n-o fi dracu' chiar asa de negru :)
cum n-ai parte de incurajari!? uita-te numai la comentarii pe blogul tau :p. aaaaa...ca nu sunt de la cine vrei tu....hmmmmm, asta-i altceva. o sa vina si de acolo la un moment dat probabil. si btw, l-am cunoscut si eu pe instructorul tau, e clar de "stil vechi" :)
succes in continuare si asteptam posturi mai dese :)

Mihai Grecea spunea...

Toata lumea a trecut prin dilemele si nesiguranta de care povestesti. Incet-incet o sa depasesti etapa asta. Totul e sa nu te descurajezi. TOATA LUMEA are faze din astea in perioada de instructie. Nu uita asta!!

Bafta multa in continuare si cer senin sa ai.

Trimiteți un comentariu

Tu ce zici?

 

© Copyright Hai la zbor! . All Rights Reserved.

Initial design by TemplateWorld

Blogger Template created by Deluxe Templates